Régimódi grízpuding kevés munkával: gyümölcsökkel kínálva még finomabb
A grízpuding valójában egy sűrűre főzött tejbegrízre emlékeztet, csak épp hidegen kell fogyasztani.
Filléres finomság a grízpuding, amely önmagában is finom, friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy csokikrémmel pedig egyenesen ellenállhatatlan. Valószínűleg az összes hozzávalóját megtalálod a hűtőben és a kamrában, így ideális választás akkor, ha hirtelen vágysz valamilyen édességre.
Grízpuding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 10 evőkanál gríz
- 4 evőkanál porcukor
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
Elkészítés:
A tejszínt tedd a hűtőbe, hogy utána könnyebb legyen habbá verni. A tejet tedd fel a tűzhelyre a grízzel és a kétféle cukorral. Közepes lángon, időnként megkevergetve főzd, amíg besűrűsödik. Közben ne hagyd magára, mert a tej könnyen kifut. Ha elérte a kívánt állagot, húzd le a tűzről, és hűtsd szoba-hőmérsékletűre. Közben a tejszínt verd fel, és forgasd a tejbegrízbe. Adagold poharakba, mindegyiket takard le alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és legalább fél órát tartsd a hűtőben. Lekvárral, friss gyümölcsökkel tálald.
Csokis változatban is készíthetsz grízpudingot, ami így hamar a gyerekek kedvencévé is válhat.
Krémes, habkönnyű grízpuding házilag: rengetegféle ízben készülhet
Ha szereted a búzadarával készült édességeket, legyen szó tejbegrízről, grízes tésztáról vagy sütiről, ezt a pudingot imádni fogod.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció