Régimódi grízpuding kevés munkával: gyümölcsökkel kínálva még finomabb
A grízpuding valójában egy sűrűre főzött tejbegrízre emlékeztet, csak épp hidegen kell fogyasztani.
Filléres finomság a grízpuding, amely önmagában is finom, friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy csokikrémmel pedig egyenesen ellenállhatatlan. Valószínűleg az összes hozzávalóját megtalálod a hűtőben és a kamrában, így ideális választás akkor, ha hirtelen vágysz valamilyen édességre.
Grízpuding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 10 evőkanál gríz
- 4 evőkanál porcukor
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
Elkészítés:
A tejszínt tedd a hűtőbe, hogy utána könnyebb legyen habbá verni. A tejet tedd fel a tűzhelyre a grízzel és a kétféle cukorral. Közepes lángon, időnként megkevergetve főzd, amíg besűrűsödik. Közben ne hagyd magára, mert a tej könnyen kifut. Ha elérte a kívánt állagot, húzd le a tűzről, és hűtsd szoba-hőmérsékletűre. Közben a tejszínt verd fel, és forgasd a tejbegrízbe. Adagold poharakba, mindegyiket takard le alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és legalább fél órát tartsd a hűtőben. Lekvárral, friss gyümölcsökkel tálald.
Csokis változatban is készíthetsz grízpudingot, ami így hamar a gyerekek kedvencévé is válhat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept