Régimódi grízpuding kevés munkával: gyümölcsökkel kínálva még finomabb
A grízpuding valójában egy sűrűre főzött tejbegrízre emlékeztet, csak épp hidegen kell fogyasztani.

grizpuding
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Filléres finomság a grízpuding, amely önmagában is finom, friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy csokikrémmel pedig egyenesen ellenállhatatlan. Valószínűleg az összes hozzávalóját megtalálod a hűtőben és a kamrában, így ideális választás akkor, ha hirtelen vágysz valamilyen édességre.

Grízpuding

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 10 evőkanál gríz
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt tedd a hűtőbe, hogy utána könnyebb legyen habbá verni. A tejet tedd fel a tűzhelyre a grízzel és a kétféle cukorral. Közepes lángon, időnként megkevergetve főzd, amíg besűrűsödik. Közben ne hagyd magára, mert a tej könnyen kifut. Ha elérte a kívánt állagot, húzd le a tűzről, és hűtsd szoba-hőmérsékletűre. Közben a tejszínt verd fel, és forgasd a tejbegrízbe. Adagold poharakba, mindegyiket takard le alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és legalább fél órát tartsd a hűtőben. Lekvárral, friss gyümölcsökkel tálald.

Csokis változatban is készíthetsz grízpudingot, ami így hamar a gyerekek kedvencévé is válhat.

Ezt is szeretjük