Az eredeti grízes tészta receptje
A menzás élmények között kiemelkedő helyen áll a grízes tészta, megmutatjuk, hogy csináld.
Ha már nem jársz menzára, de megkívántad a régi ízeket, kénytelen leszel otthon nekilátni, ezt a fogást ugyanis nemigen találod meg éttermekben.
A jó grízes tészta titka a megfelelő lekvár kiválasztásában rejlik, ezért figyelj arra, hogy lehetőleg házias jellegű gyümölcslekvárral tálald.
Grízes tészta
- 25 dkg metélt
- 7 dkg búzadara
- 2 dl víz
- olaj a pirításhoz
- só
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Elsőként kezdd el főzni a tésztát: végy egy alkalmas lábast, melegíts benne vizet, és ha már elkezdett forrni, dobd bele a tésztát, egy csipet só és pár csepp olaj társaságában. Ezután kezdd el pirítani a búzadarát egy nagyon kis adag olajon, folyamatosan kevergetve, mert az elején ugyan nem úgy látszik, de nagyon könnyen odaég.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a vizet, és addig kevergesd együtt, amíg fel nem szívja azt. Ezután vedd le a tűzről, és dolgozd össze a tésztával. Nem túl diétás megoldásként önts rá jó nagy adag lekvárt, majd szórd meg a tetejét jó sok porcukorral, mert a grízes tészta úgy jó, és a menzán egyébként se adtak belőle eleget.
Még több tészta!
Ha tésztaimádó vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- torta
Omlós, tejszínes, epres tortácskák
- sütemény
- piskóta
Egyszerű vajaspiskóta-recept
- csokoládé
- tiramisu