Bögrés grízes-meggyes rétes
Ezt a nagyi is megirigyelné
A pompás grízes-meggyes rétessel egy kis nyarat csempészhetsz a szürke télbe.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretnél már végre kilakni valamilyen gyümölcsös finomsággal? Nem baj, ha nincs friss, használj mirelitet vagy befőttet. A grízes-meggyes rétes is akkor az igazi, ha nem sajnálod ki belőle a gyümölcsöt. A méricskélés nagy részét a bögréddel is elvégezheted.

Hozzávalók 32 szelethez:

Tészta

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál só
  • cukor
  • csipet só
  • olaj

Töltelék

  • 4 bögre meggy
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére

  • 1 tojás
  • 1/2 bögre tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet tedd egy nagyobb tálba, add hozzá az olajat és a tojást. Öntsd hozzá a sóval és az ecettel elkevert vizet. Az egészet jól dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és a táltól. Tedd a tésztát egy órára a hűtőszekrénybe, mert hidegen könnyebben dolgozol vele.

A pihentetést követően az asztalra teríts egy abroszt, és lisztezd be.
A tésztát sodrófával lapítsd el, majd a kézfejeddel mindig alányúlva, körkörösen haladva, nyújtsd az asztal széle felé. Óvatosan dolgozz, hogy ne lyukadjon ki. Közben olajozd be a tetejét. Akkor jó, ha egészen vékony lapot kapsz. Amikor kész, csipegesd le a vastagabb széleket, és locsold meg olajjal.

A töltelékhez a meggyet keverd össze a grízzel, a cukorral és a fahéjjal. A búzadara jól felveszi a nedvességet, így nem ázik át a tészta. Töltsd meg a rétest, majd konyharuha segítségével, kis mozdultokkal csavard fel jó szorosan. A két végét hajtsd a rúd alá. A tetejét kend meg a tojással elegyített tejföllel. Rakd 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kihűl, vágd 4-5 centis szeletekre.

Blog.hu ajánló