Egyszerű, grízes almás süti, amiből jobb rögtön dupla adagot sütni
A grízes almás süti az egyik legolcsóbb édesség, amihez biztos, hogy mindent megtalálsz otthon.
A pofonegyszerű, grízes almás süti a kezdőket sem állítja túl nagy kihívás elé. Nincs benne semmi extra, mégis fantasztikus. A különleges állagú édességet feltétlenül pihentesd sütés előtt, hogy a búzadara megszívja magát.
Grízes almás süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 25 dkg joghurt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg gríz
- 10 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 3 db alma
- 2 db tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csokis vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almát pucold meg, vágd kis darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. A lisztet vegyítsd a búzadarával és a sütőporral. Egy tálban keverd ki a joghurtot a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a grízes keveréket. Takard le a tésztát, és pihentesd 30 percig.
Amikor a búzadara jól megszívta magát, tedd hozzá az almát, és egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a süti közepébe szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció