Egyszerű, grízes almás süti, amiből jobb rögtön dupla adagot sütni
A grízes almás süti az egyik legolcsóbb édesség, amihez biztos, hogy mindent megtalálsz otthon.

Egyszerű, grízes almás süti, amiből jobb rögtön dupla adagot sütni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pofonegyszerű, grízes almás süti a kezdőket sem állítja túl nagy kihívás elé. Nincs benne semmi extra, mégis fantasztikus. A különleges állagú édességet feltétlenül pihentesd sütés előtt, hogy a búzadara megszívja magát.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 25 dkg joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg gríz
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csokis vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, vágd kis darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. A lisztet vegyítsd a búzadarával és a sütőporral. Egy tálban keverd ki a joghurtot a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a grízes keveréket. Takard le a tésztát, és pihentesd 30 percig.

Amikor a búzadara jól megszívta magát, tedd hozzá az almát, és egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a süti közepébe szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.

Ezt is szeretjük