Grillen sült citromos-fűszeres csirke
Kívül ropogós, belül omlós
A szabadban sült citromos-fűszeres grillcsirke össze sem hasonlítható a tepsiben készített változattal.

Grillen sült citromos-fűszeres csirke
Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

A copf ennyire sokoldalú is lehet: így dobd fel a frizurádat! »

5 nő 60 felett, aki tud öltözködni, és ragyogóan néz ki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A következő kerti partin süss valódi grillcsirkét! Nem szükséges készen kapható pácot vásárolni, hiszen otthon percek alatt összedobod. Az íze fantasztikus lesz. A grillezett citromos-fűszeres csirke mellé zöldségeket, krumplit is pakolhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 grillcsirke
  • 4 citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kakukkfűág
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy friss, lehetőleg tanyasi csirkét szerezz be. A húst mosd meg, papírtörlővel törölgesd át. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot, a kakukkfüvet, nyomd hozzá a fokhagymát, facsard hozzá három citrom levét. Kend be vele a csirkét kívülről, majd nyúlj be a bőr alá is. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Ha van időd, egy éjszakára is a pácban hagyhatod. A megmaradt citromot karikázd fel, és sütés előtt rakd a csirke belsejébe.

Pihentetést követően készítsd elő a grillsütőt. Ha faszénen sütöd, figyelj arra, hogy a faszén és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy a hús ne égjen meg. Akkor jó, ha a szén már nem lángol, hanem csak parázslik. A tűz erősségét a parázs szét- vagy összehúzásával tudod szabályozni.

Rakd a húst állványra vagy sörösdobozra. Sütés közben locsold meg a maradék páclével vagy akár sörrel. Ha van, tedd rá a grill tetejét, hamarabb megpuhul a hús. Legalább két és fél órán át süsd az egész csirkét, de lehet, hogy négy órát is a grill mellett kell töltened. Ha már szép a színe, és jónak gondolod, végezz tűpróbát. A csirke legvastagabb részébe szúrj hústűt. Ha az könnyen beleszalad, és a kicsorduló húslé tiszta, akkor biztosan jól átsült.

Blog.hu ajánló