Grillen sült citromos-fűszeres csirke
Kívül ropogós, belül omlós
A szabadban sült citromos-fűszeres grillcsirke össze sem hasonlítható a tepsiben készített változattal.

Grillen sült citromos-fűszeres csirke
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A következő kerti partin süss valódi grillcsirkét! Nem szükséges készen kapható pácot vásárolni, hiszen otthon percek alatt összedobod. Az íze fantasztikus lesz. A grillezett citromos-fűszeres csirke mellé zöldségeket, krumplit is pakolhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 grillcsirke
  • 4 citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kakukkfűág
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy friss, lehetőleg tanyasi csirkét szerezz be. A húst mosd meg, papírtörlővel törölgesd át. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot, a kakukkfüvet, nyomd hozzá a fokhagymát, facsard hozzá három citrom levét. Kend be vele a csirkét kívülről, majd nyúlj be a bőr alá is. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Ha van időd, egy éjszakára is a pácban hagyhatod. A megmaradt citromot karikázd fel, és sütés előtt rakd a csirke belsejébe.

Pihentetést követően készítsd elő a grillsütőt. Ha faszénen sütöd, figyelj arra, hogy a faszén és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy a hús ne égjen meg. Akkor jó, ha a szén már nem lángol, hanem csak parázslik. A tűz erősségét a parázs szét- vagy összehúzásával tudod szabályozni.

Rakd a húst állványra vagy sörösdobozra. Sütés közben locsold meg a maradék páclével vagy akár sörrel. Ha van, tedd rá a grill tetejét, hamarabb megpuhul a hús. Legalább két és fél órán át süsd az egész csirkét, de lehet, hogy négy órát is a grill mellett kell töltened. Ha már szép a színe, és jónak gondolod, végezz tűpróbát. A csirke legvastagabb részébe szúrj hústűt. Ha az könnyen beleszalad, és a kicsorduló húslé tiszta, akkor biztosan jól átsült.

Ezt is szeretjük