Grillen sült csirkenyárs színes zöldségekkel: ebben pácold a húst
Tűzdeld nyársra kedvenc zöldségeidet csirkemellel váltogatva. Kerti partik kedvence, grillen sütve még zamatosabb lesz.

zoldseges-csirkenyars
Ez is érdekelhet

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Ez a hajszín 2020-ban is nagyon divatos: a szőke espresso-nak nehéz ellenállni »

Anne Hathaway-t nem zavarja a szülés utáni súlyfelesleg: büszkén pózolt a kamerának »

Így lődd be a frufrut, hogy olyan kis franciás legyen: nem lóg a szemedbe és még jól is mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell zöldségekkel, grillen sütve fantasztikus, könnyed nyári fogás. A páctól zamatosabb, omlósabb és szaftosabb lesz a hús. Kínálhatod krumplival, könnyed salátával, kifejezetten jól illik hozzá a tzatziki vagy a karfiolrizs. 

Grillen sült, zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg gomba
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ág oregánó
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd fel egyforma nagyságú darabokra. A csirkemellet öblítsd le, kockázd fel. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és áttört fokhagymával. Kend be vele a zöldségeket és a húst, majd pihentesd 30 percig. 

A nyársakat áztasd 10-15 percre hideg vízbe. Húzd rá felváltva a húst és a zöldségeket. A grillsütőt melegítsd fel, a rácsokat olajozd meg, és pakold rá a nyársakat. Közepes hőfokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd a nyársakat, és kenegesd az olajjal. Amikor szép pirosak, vedd ki a sütőből. 
A zöldséges csirkenyárshoz jól illik a krémes, kapros-joghurtos mártogatós

Ezt is szeretjük