Grillen sült csirkenyárs színes zöldségekkel: ebben pácold a húst

Tűzdeld nyársra kedvenc zöldségeidet csirkemellel váltogatva. Kerti partik kedvence, grillen sütve még zamatosabb lesz.

Grillen sült, zöldséges csirkenyárs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell zöldségekkel, grillen sütve fantasztikus, könnyed nyári fogás. A páctól zamatosabb, omlósabb és szaftosabb lesz a hús. Kínálhatod krumplival, könnyed salátával, kifejezetten jól illik hozzá a tzatziki vagy a karfiolrizs. 

Grillen sült, zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db csirkemell
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg gomba
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ág oregánó
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd fel egyforma nagyságú darabokra. A csirkemellet öblítsd le, kockázd fel. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és áttört fokhagymával. Kend be vele a zöldségeket és a húst, majd pihentesd 30 percig. 

A nyársakat áztasd 10-15 percre hideg vízbe. Húzd rá felváltva a húst és a zöldségeket. A grillsütőt melegítsd fel, a rácsokat olajozd meg, és pakold rá a nyársakat. Közepes hőfokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd a nyársakat, és kenegesd az olajjal. Amikor szép pirosak, vedd ki a sütőből. 
A zöldséges csirkenyárshoz jól illik a krémes, kapros-joghurtos mártogatós

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük