Zöldséges, fetás tésztasaláta görögösen: jól behűtve igazán finom

A tésztasaláta könnyed, mégis laktató, tele van vitaminban gazdag zöldségekkel. A görögös változat jól behűtve valósággal felfrissít.

Görög tésztasaláta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a görög salátát önmagában nem találod elég laktatónak, forgasd össze tésztával. A nyár kedvenc salátája friss, édes, illatos paradicsomból a legfinomabb. Ha bírod a lila hagymát, azt is bátran tehetsz hozzá. Jó, ha hűtőhideg zöldségekkel és sajttal dolgozol, akkor akár rögtön tálalhatod is. 

Görög tésztasaláta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 dl olívabogyó
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 teáskanál borecet
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0.7 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobd hozzá a sót. Amikor lobog, add hozzá a tésztát, és főzd al dente állagúra a csomagoláson található leírás szerint. Ha már nem roppan, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
 

Rakd a tésztát egy nagy tálba, tedd hozzá a feldarabolt uborkát, a paradicsomot, a lecsepegtetett olívabogyót. Az öntet hozzávalóit, tehát az olívaolajat, az ecetet és a citromlevet keverd össze, majd locsold meg vele a zöldséggel összeforgatott tésztát. A tetejére pedig morzsolj feta sajtot. Tálald rögtön, vagy tedd a hűtőbe. 
Most zsenge a zöldborsó is, ízletes tésztasalátához kiváló alapanyag. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük