Zöldséges, fetás tésztasaláta görögösen: jól behűtve igazán finom
A tésztasaláta könnyed, mégis laktató, tele van vitaminban gazdag zöldségekkel. A görögös változat jól behűtve valósággal felfrissít.
Ha a görög salátát önmagában nem találod elég laktatónak, forgasd össze tésztával. A nyár kedvenc salátája friss, édes, illatos paradicsomból a legfinomabb. Ha bírod a lila hagymát, azt is bátran tehetsz hozzá. Jó, ha hűtőhideg zöldségekkel és sajttal dolgozol, akkor akár rögtön tálalhatod is.
Görög tésztasaláta
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg feta sajt
- 1 dl olívabogyó
- 1 db kígyóuborka
- 3 teáskanál borecet
- 2 teáskanál citromlé
- 0.7 dl olívaolaj
- só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobd hozzá a sót. Amikor lobog, add hozzá a tésztát, és főzd al dente állagúra a csomagoláson található leírás szerint. Ha már nem roppan, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le.
Rakd a tésztát egy nagy tálba, tedd hozzá a feldarabolt uborkát, a paradicsomot, a lecsepegtetett olívabogyót. Az öntet hozzávalóit, tehát az olívaolajat, az ecetet és a citromlevet keverd össze, majd locsold meg vele a zöldséggel összeforgatott tésztát. A tetejére pedig morzsolj feta sajtot. Tálald rögtön, vagy tedd a hűtőbe.
Most zsenge a zöldborsó is, ízletes tésztasalátához kiváló alapanyag.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció