Fűszeres görög húsgombócok joghurtos mártogatóssal: esti borozgatáshoz is nagyon finom
A joghurtos mártogatóssal tálalt görög húsgombócok tökéletes kísérői a langyos nyári estéknek.

gorog husgombocok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs is jobb, mint egy szép nyári este kiülni a kertbe vagy az erkélyre, finom ételeket falatozni, és hozzá hűsítő bort inni. Akár kettesben, akár társasággal vagytok, ezek a fűszeres görög húsgolyók biztos, hogy feldobják a hangulatot. Tálalj hozzá pikáns, csípős mártogatóst!

Görög húsgombócok joghurtos mártogatóssal receptje

Hozzávalók:

A húsgombócokhoz

  • 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 lilahagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • bors
  • olaj a sütéshez

A joghurtos mártogatóshoz

  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 késhegynyi chili
  • frissen őrölt tarka bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a mártogatóst készítsd el. Egy tálba öntsd bele a joghurtot és a tejfölt, kanalazd hozzá a citromlevet és az olajat, és keverd össze. Sózd, borsozd, szórd meg a  felaprított zöldfűszerekkel, nyomd bele a fokhagymát, és ízesítsd leheletnyi chilivel. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek kellőképp összeérjenek.

A húsgombócokhoz a lila hagymát aprítsd fel. Kevés olajon futtasd meg, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd tedd félre. A darált húst keverd el a zsemlemorzsával és a citromlével, üsd bele a tojást, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított mentát, petrezselymet és a megpárolt hagymás-fokhagymás keveréket. Gyúrd össze alaposan, kicsit pihentesd, majd nedves kézzel készíts belőle kis gombócokat, és olajban süsd ki őket. A mártogatós mellett olívabogyót és zöldségeket kínálj hozzá.

A joghurtos uborkasaláta is nagyon jól megy mellé.

Ezt is szeretjük