Ízletes gombócos krumplileves
Jól bevált recept alapján
Ebben az egyszerű gombócos krumplilevesben fantasztikus ízek keverednek.

Ízletes gombócos krumplileves
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tűzforró krumplileves gazdagon, gombás gombóccal igazán ínycsiklandó. Ne mindig a megszokott módon készítsd el, próbáld ki ezt a nagyon csábító változatot. Az előkészítése majdnem tovább tart, mint amennyi idő alatt megfő.

Gombócos krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

Leveshez

  • 1 kg krumpli
  • 1,3 l víz
  • 2 dl tejföl
  • 2 nagyobb répa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 babérlevél
  • 1 leveskocka
  • majoránna
  • bors

Gombóchoz

  • 35 dkg csiperke
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 7 levél zsálya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A gombafejeket mosd meg, pucold meg, és vágd apróra. Add hozzá a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket. Ízesítsd fűszerekkel, majd szórj hozzá annyi morzsát, hogy összeálljon a massza, és tedd a hűtőbe.

A leveshez egy fazékban hevíts vajat, és futtasd meg rajta a felaprított vöröshagymát. Ha kezd pirosodni, add hozzá a feldarabolt répát, a felkockázott krumplit, majd pirítsd pár percig. Öntsd fel vízzel, morzsold el benne a leveskockát, és főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szedj ki egy merőkanál levet és öt evőkanál krumplit, add hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pürésítsd. Ezután öntsd vissza a levesbe, és forrald össze. A gombás masszából lisztes kézzel formázz gombócokat, és tedd forrásban lévő, sós vízbe. Amikor feljönnek a víz felszínére, szedd ki, és tálald a levessel.

Ezt is szeretjük