Gombás-tejszínes sertésszelet: a hús puha, omlós, a mártás krémes
Ne okozzon fejtörést, hogy mi legyen a főfogás: a gombás-tejszínes sertésszelet jól illik a hétvégi menübe.
Amiben tejszín, gomba és sertéshús is van, rossz már nem lehet! A kellemes fűszerezésről nem is beszélve. Hétvégi főfogásnak kiváló, ám, mivel alig több mint egy óra alatt elkészül, a hétköznapokba is beleférhet. A gombás-tejszínes sertésszelet különleges ízélményt nyújt. Bármilyen köretet kínálhatsz hozzá, de friss, házi kenyérrel is remek.
Gombás-tejszínes sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéscomb
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 db húsleveskocka
- 2 dkg vaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A combot mosd meg, vágd vékony szeletekre, és szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel. Hevíts kevés olajat, rakd bele a hússzeleteket, és oldalanként süsd három percig. Szedd ki a combot, majd tedd bele a vajat, és pirítsd meg rajta a hagymát.
Dobd rá a megtisztított, feldarabolt gombát, és süsd két percig. Öntsd fel másfél deci vízzel, morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval és borssal. Tedd hozzá a húst, és kis lángon párold puhára körülbelül 35-40 perc alatt. Közben kóstold meg, hogy nem kell-e még fűszerezni. Amikor a comb puha, és könnyen átmegy rajta egy hegyes kés, rakd hozzá a tejszínt, és főzd össze három-négy perc alatt.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció