
Krémes rizottó gombával és sütőtökkel, ahogy az olaszok készítik
A könnyed rizottó ínyenc, laktató egytálétel, amihez a gomba és a sütőtök jó választás. A tökéletes végeredményhez érdemes ismerni néhány praktikát.


Az olaszok a rizottókészítés nagymesterei. Rengeteg változatot kipróbálhatsz gyorsan és egyszerűen. Most bőséges mennyiségben találsz sütőtököt és gombát, ezek nagyon illenek a különleges egytálételhez. A siker egyik titka az alapanyag, a jó minőségű rizottórizs. Továbbá figyelj arra is, hogy a levest fokozatosan adagold csak a rizshez. Ez az ízletes fogás köretként és főételként is megállja helyét.
Gombás, sütőtökös rizottó
Hozzávalók
- 25 dkg sütőtök
- 20 dkg rizottórizs
- 15 dkg gomba
- 9 dl leves vagy alaplé
- 8 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl fehérbor (száraz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A gombát és a sütőtököt pucold meg, és szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor kezd illatozni és színesedni, mehet hozzá a gomba és a tök. Kevergetve süsd egy-két percig, majd tedd hozzá a rizst. Azt is süsd egy kicsit, majd öntsd fel egy deci húslevessel vagy alaplével.
Fűszerezd sóval, borssal, majd amikor magába szívja a levest, adagolj hozzá még. A bort a vége felé öntsd csak hozzá. Akkor jó, ha a rizs középen még picit kemény, a rizottó pedig nem száraz. Keverd hozzá a vajat, hogy még krémesebb legyen. Reszelt parmezánnal és rozmaringgal tálald.
Próbáld ki a rizottót spenóttal is. Csirkemellel gazdagítva igazán laktató.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept