Krémes rizottó gombával és sütőtökkel, ahogy az olaszok készítik
A könnyed rizottó ínyenc, laktató egytálétel, amihez a gomba és a sütőtök jó választás. A tökéletes végeredményhez érdemes ismerni néhány praktikát.

gombas-sutotokos-rizotto
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Gisele Bündchen édesanyjától örökölte szépségét: most már értjük, 40 évesen miért néz ki úgy, ahogy »

Centikkel karcsúbbnak tűnik a derekad, ha beveted ezeket az öltözködési trükköket: egyszerűen követhető, alaknyújtó szettek »

Csökkenti a ráncokat és tónusossá teszi az arcot: ezt tudja a mikroáramos arclifting »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok a rizottókészítés nagymesterei. Rengeteg változatot kipróbálhatsz gyorsan és egyszerűen. Most bőséges mennyiségben találsz sütőtököt és gombát, ezek nagyon illenek a különleges egytálételhez. A siker egyik titka az alapanyag, a jó minőségű rizottórizs. Továbbá figyelj arra is, hogy a levest fokozatosan adagold csak a rizshez. Ez az ízletes fogás köretként és főételként is megállja helyét. 

Gombás, sütőtökös rizottó

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőtök
  • 20 dkg rizottórizs
  • 15 dkg gomba
  • 9 dl leves vagy alaplé
  • 8 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl fehérbor (száraz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A gombát és a sütőtököt pucold meg, és szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor kezd illatozni és színesedni, mehet hozzá a gomba és a tök. Kevergetve süsd egy-két percig, majd tedd hozzá a rizst. Azt is süsd egy kicsit, majd öntsd fel egy deci húslevessel vagy alaplével.
 

Fűszerezd sóval, borssal, majd amikor magába szívja a levest, adagolj hozzá még. A bort a vége felé öntsd csak hozzá. Akkor jó, ha a rizs középen még picit kemény, a rizottó pedig nem száraz. Keverd hozzá a vajat, hogy még krémesebb legyen. Reszelt parmezánnal és rozmaringgal tálald. 
Próbáld ki a rizottót spenóttal is. Csirkemellel gazdagítva igazán laktató.  

Ezt is szeretjük