Tepsis csirkemell gombával és sok sajttal: pár perc munkával isteni ebéd
A sajt, a gomba és a csirke találkozásából mindig valami jó dolog sül ki. Ez a tepsis csirkemell kiadós és laktató is.

gombas-sajtos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott ételek praktikusak, így a gombás-sajtos csirkemellet is összedobhatod akár hétköznap este is. Figyelj, hogy ne legyen túl vékony a hús, mert akkor nagyobb eséllyel szárad ki. A tetejére tehetsz trappista, ementáli, parmezán vagy akár gouda sajtot. 

Gombás-sajtos csirkemell

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg sajt
  • 8 dkg liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, szeleteld fel, de ne legyen túl vékony. Szórd meg sóval, borssal, és forgasd meg a lisztben. Kevés olajon süsd oldalanként egy-két percig. Dobd a visszamaradt zsiradékra az aprított hagymát, dinszteld meg, majd rakd hozzá a megmosott, megtisztított és felszeletelt gombát. Azt is sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával.
Rendezd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és oszd el rajta egyenletesen a gombát. Fedd be a tetejét reszelt sajttal, és önts alá kevés vizet. Lefóliázva told forró sütőbe, és süsd addig, amíg a csirkemell teljesen megpuhul, a sajt pedig megpirul. Ez körülbelül 20-25 perc. 

Gombás szeletet karajból is készíthetsz. Tejföllel, hagymával, paprikával minden igényt kielégít. 

Ezt is szeretjük