Tepsis csirkemell gombával és sok sajttal: pár perc munkával isteni ebéd
A sajt, a gomba és a csirke találkozásából mindig valami jó dolog sül ki. Ez a tepsis csirkemell kiadós és laktató is.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A rakott ételek praktikusak, így a gombás-sajtos csirkemellet is összedobhatod akár hétköznap este is. Figyelj, hogy ne legyen túl vékony a hús, mert akkor nagyobb eséllyel szárad ki. A tetejére tehetsz trappista, ementáli, parmezán vagy akár gouda sajtot.
Gombás-sajtos csirkemell
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 20 dkg sajt
- 8 dkg liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, szeleteld fel, de ne legyen túl vékony. Szórd meg sóval, borssal, és forgasd meg a lisztben. Kevés olajon süsd oldalanként egy-két percig. Dobd a visszamaradt zsiradékra az aprított hagymát, dinszteld meg, majd rakd hozzá a megmosott, megtisztított és felszeletelt gombát. Azt is sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával.
Rendezd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és oszd el rajta egyenletesen a gombát. Fedd be a tetejét reszelt sajttal, és önts alá kevés vizet. Lefóliázva told forró sütőbe, és süsd addig, amíg a csirkemell teljesen megpuhul, a sajt pedig megpirul. Ez körülbelül 20-25 perc.
Gombás szeletet karajból is készíthetsz. Tejföllel, hagymával, paprikával minden igényt kielégít.
Még több recept