Klasszikus olasz tésztarecept
Ha valamiben van hús és gomba is, ráadásul sütőben készül, rossz már nem lehet, ez a fogás is ilyen.
A canelloni kiváló találmány, mint a töltött vagy tölthető tészták mindegyike. Szinte mindegy, hogy mit teszel bele, mindenképp finom lesz.
Egy pohár fehérborral kiegészítve fejedelmi vacsora.
Gombás-húsos canelloni
Hozzávalók:
- 25 dkg canelloni
- 40 dkg darált hús
- 40 dkg csiperkegomba
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 dl sűrített paradicsom
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Egy nagyobb lábasban kezdj el vizet melegíteni, majd főzd benne a tésztát, de csak nagyon rövid ideig, éppen hogy megpuhuljon, ezután szedd ki a vízből, nem jó, ha túl puhára fő. Ezután kockázd fel a hagymát és a bacont, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd őket pirítani a vajon. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, törd bele a fokhagymát is, majd add hozzá a darált húst. Ha már mindenütt kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomszósz és a gomba is. Várd meg, amíg rottyan egyet, és add hozzá a fűszereket, de a bazsalikomot még ne.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vedd kis lángra, és hagyd így együtt főni, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha már majdnem kész, add hozzá a tejszínt és a bazsalikomot, várd meg, amíg egyszer együtt felforr, majd zárd el alatta a gázt. Készíts elő egy tepsit, vajazd ki. A canellonikat töltsd meg a húsos-gombás masszával, és szépen helyezd el őket a tepsiben. A megmaradó szószt terítsd el a tészta tetején, és szórj az egészre reszelt sajtot. Ezután már csak be kell dugnod az előmelegített sütőbe tíz percre, és fogyaszthatod is.
Kép: veganwirtshaus.blogspot.hu.
Tésztát mindenkinek, mindenkorra!
A legjobb ételek tésztából készülnek, ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- brokkoli
- saláták, zöldséges ételek
Rakott brokkoli baconnel és tejföllel
- olasz
- paradicsom