Klasszikus olasz tésztarecept

Gombás-húsos canelloni

Ha valamiben van hús és gomba is, ráadásul sütőben készül, rossz már nem lehet, ez a fogás is ilyen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A canelloni kiváló találmány, mint a töltött vagy tölthető tészták mindegyike. Szinte mindegy, hogy mit teszel bele, mindenképp finom lesz.

Egy pohár fehérborral kiegészítve fejedelmi vacsora.

Gombás-húsos canelloni

Hozzávalók:

  • 25 dkg canelloni
  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Egy nagyobb lábasban kezdj el vizet melegíteni, majd főzd benne a tésztát, de csak nagyon rövid ideig, éppen hogy megpuhuljon, ezután szedd ki a vízből, nem jó, ha túl puhára fő. Ezután kockázd fel a hagymát és a bacont, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd őket pirítani a vajon. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, törd bele a fokhagymát is, majd add hozzá a darált húst. Ha már mindenütt kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomszósz és a gomba is. Várd meg, amíg rottyan egyet, és add hozzá a fűszereket, de a bazsalikomot még ne.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Vedd kis lángra, és hagyd így együtt főni, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha már majdnem kész, add hozzá a tejszínt és a bazsalikomot, várd meg, amíg egyszer együtt felforr, majd zárd el alatta a gázt. Készíts elő egy tepsit, vajazd ki. A canellonikat töltsd meg a húsos-gombás masszával, és szépen helyezd el őket a tepsiben. A megmaradó szószt terítsd el a tészta tetején, és szórj az egészre reszelt sajtot. Ezután már csak be kell dugnod az előmelegített sütőbe tíz percre, és fogyaszthatod is.

Kép: veganwirtshaus.blogspot.hu.

Tésztát mindenkinek, mindenkorra!

A legjobb ételek tésztából készülnek, ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

Ezt is szeretjük