30 perces csirkés-gombás tészta: a lágy szószba fehérbor is kerül
Egy sietős estén nem is esik semmi jobban, mint egy nagy tányér csirkés-gombás tészta.
A csirkés-gombás tészta kiváló vacsora lehet munka után, amikor hamar szeretnél valami finomat az asztalra tenni. A tésztát fogkeményre főzd csak meg: ezt azt jelenti, hogy a csomagoláson feltüntetett főzési időhöz képest egy-két perccel hamarabb szűrd le, így a közepe kellemesen roppanós marad.
Csirkés-gombás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 25 dkg szélesmetélt
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd nagyjából nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
A hagymát vágd apróra, olívaolajon fonnyaszd meg. Amíg puhul, szeleteld fel a gombát. Amikor a hagyma már üveges, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, egy perc pirítás után pedig a befűszerezett csirkemellkockákat, és süsd fehéredésig. Ekkor jöhet rá a felaprított gomba, kevergesd egy rövid ideig, amíg összeesik, majd öntsd fel a borral. Főzd öt percig, amíg az alkohol elpárolog, ekkor öntsd fel tejszínnel, forgasd össze a tésztával, és forrald össze. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.
Ropogós bőrű csirkecombokat is süthetsz fehérborban.
Fenséges, fehérborban sült csirkecomb: a hús szaftos és omlós
A bort nem csak ihatod, érdemes főzés során is bizalmat szavazni neki, mert nagyon aromássá teszi az ételeket.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció