Gombás, aszalt paradicsomos csirkemell: a bortól lesz ennyire omlós a hús
Igazi nyárias fogás: dobd fel a sült csirkemellet gombával és aszalt paradicsommal!

aszalt paradicsomos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkemellhez nemcsak a friss, hanem az aszalt paradicsom is nagyon jól passzol. Az aláöntött száraz fehérbor omlóssá teszi, és különleges zamatot is ad neki. A húst elkészítés előtt egy órával érdemes befűszerezni és így pihentetni, hogy intenzívebb íze legyen.

Gombás, aszalt paradicsomos csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma a tálaláshoz
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a borssal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal és az oregánóval. A hússzeleteket ebben a páclében forgasd meg, és lefedve a hűtőben pihentesd egy órát. Közben a gombát mosd meg és szeleteld fel. Ízlés szerint az aszalt paradicsomot is felvághatod kisebb darabokra.

Az olajat öntsd egy nagyobb edénybe, és süsd meg rajta a húst oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt. Vedd ki a csirkemelleket, add a maradék olajhoz a vajat, és olvaszd fel. Dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a gombát, és öntsd fel a borral. Párold pár percig, majd add hozzá a paradicsomot, és öntsd hozzá a húslevest és a tejszínt. Főzd pár percig, majd rakd vissza a hússzeleteket a szószba, és forrald össze. Kóstold meg, ha kell, szórj még hozzá fűszert. 
Ha van időd és kedved, akár otthon is elteheted a szárított paradicsomot.

Ezt is szeretjük