Krémes gombamártás húsokhoz, tésztákhoz: ezt a receptet még sokszor előveszed
Dobd fel ízekben gazdag, tejszínes gombamártással a szárazabb fogásokat!

Krémes gombamártás húsokhoz, tésztákhoz: ezt a receptet még sokszor előveszed
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Napi 7 perc, és eltűnnek a finom ráncok: arcfiatalítás ingyen »

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jól sikerült mártással a legunalmasabb ételek is új életre kelnek. Remek kiegészítői lehetnek a sülteknek, a párolt fogásoknak és a tésztáknak. A könnyen és gyorsan elkészíthető, tejszínes gombamártás kiemeli a fogások ízét, és azokat szaftosabbá teszi. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel tovább fokozhatod az ízélményt, jól illik hozzá a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring és a kakukkfű.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg gomba
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db póréhagyma
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg benne az aprított póréhagymát. Rakd hozzá a gombát, és kevergetve süsd egy-két percig. Szórd meg zöldfűszerekkel, és sózd, borsozd meg ízlés szerint.

Öntsd hozzá a bort, és kis lángon főzd 10-12 percig. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, az alkohol pedig elpárologjon. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze öt perc alatt. Kóstold meg, ha kell, még dobj hozzá fűszert.

Ezt is szeretjük