Krémes gombamártás húsokhoz, tésztákhoz: ezt a receptet még sokszor előveszed
Dobd fel ízekben gazdag, tejszínes gombamártással a szárazabb fogásokat!
Egy jól sikerült mártással a legunalmasabb ételek is új életre kelnek. Remek kiegészítői lehetnek a sülteknek, a párolt fogásoknak és a tésztáknak. A könnyen és gyorsan elkészíthető, tejszínes gombamártás kiemeli a fogások ízét, és azokat szaftosabbá teszi. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel tovább fokozhatod az ízélményt, jól illik hozzá a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring és a kakukkfű.

Gombamártás recept
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gomba
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 db póréhagyma
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg benne az aprított póréhagymát. Rakd hozzá a gombát, és kevergetve süsd egy-két percig. Szórd meg zöldfűszerekkel, és sózd, borsozd meg ízlés szerint.
Öntsd hozzá a bort, és kis lángon főzd 10-12 percig. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, az alkohol pedig elpárologjon. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze öt perc alatt. Kóstold meg, ha kell, még dobj hozzá fűszert.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció