
Pillekönnyű gluténmentes piskóta
A lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a finom édességekről. Ez a gluténmentes piskóta csodás.

A gluténmentes piskóta nem sokban különbözik a hagyományostól. Ezt is sütheted különböző formákban, ízesítheted lekvárral, gyümölcsökkel, variálhatod kedved szerint.

Gluténmentes piskóta
Hozzávalók 12 szelethez
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 1 citrom héja
- csipet só
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és reszeld bele a citrom héját. Majd dolgozd hozzá az átszitált lisztet és a keményítőt. Azért jó, ha átszitálod a lisztet, mert lazább lesz a tészta. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és nagyon óvatosan, fakanállal forgasd a masszához. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd a tésztát a kedvenc formádba, végül egyengesd el.
Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Tíz percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeeshet. Ha már aranybarna a színe, nézd meg, átsült-e rendesen. Szúrj egy kést a piskótába, és ha nem marad rajta semmi, le is kapcsolhatod a sütőt. Vedd ki a tésztát, és a formában hagyd legalább öt-tíz percig hűlni. Végül fordítsd ki, ha nem jön ki magától, egy késsel vágd körbe. Végül vedd le róla óvatosan a sütőpapírt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció