Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa fogyizóknak - Szétomlik a szádban
Diéta alatt sem akarsz lemondani a sós nasikról? A gluténmentes zabtallér kiváló alternatíva.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vigyázz, kissé becsapós, hiszen ez az egészséges nasi első ránézésre akár pogácsának is tűnhet. A gluténmentes zabtallérból akkor is bátran eszegethetsz, ha vigyázni kívánsz a vonalaidra. A tésztájába keverhetsz zöldfűszereket, fokhagymát is.

Gluténmentes zabtallér

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 kávéskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe. 

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.

Ezt is szeretjük