Sárgabarackos piskótatorta gluténmentesen: ezt a lisztfajtát használd hozzá

Nézd meg, hogyan készítheted el a legfinomabb gluténmentes sárgabarackos piskótatortát!

Gluténmentes sárgabarackos piskótatorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csodás gluténmentes piskótatortát készíthetsz sárgabarackkal, ha liszt helyett darált mandulát használsz hozzá. Sütőporra nem is lesz hozzá szükséged, mivel a felvert tojáshabnak köszönhetően is szép magasra nő. Választhatsz, hogy tökéletesen finom állagú mandulalisztet vagy kicsit durvábbra őrölt darált mandulát használsz-e hozzá.

Gluténmentes sárgabarackos piskótatorta

Hozzávalók

  • 15 dkg darált mandula
  • 14 dkg cukor
  • 10 szem sárgabarack
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evőkanál a barackhoz
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csipet
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A barackot vágd ketté, magozd ki, forgasd össze egy evőkanál keményítővel, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd kanalanként adagold hozzá a cukor felét, és ezzel is keverd össze. A tojássárgákat keverd ki a cukor másik felével és a mandulaaromával. Adagold a tojássárgás keverékhez a darált mandulát és két evőkanál kukoricakeményítőt, majd óvatosan forgasd össze a tojáshabbal. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 20 centis tortaformában.

 

Rakd ki a tetejét a felszeletelt barackkal, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kisült, hagyd egy kicsit hűlni a formában, utána emeld át egy deszkára. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Cseresznyéből is fantasztikus nyári sütiket varázsolhatsz.

Illatos cseresznyés süti semmi munkával: vajas morzsa borítja

Az omlós vajas tésztán terül el a gazdag töltelék, a cseresznye szinte lekvárrá sül, a tetején pedig roppan a morzsa, tökéletes a kontraszt.

Elolvasom

Kép: photosimysia / Getty Images

Ezt is szeretjük