Ropogós rántott hús gluténmentes panírban: mit használj zsemlemorzsa helyett?
Gluténmentesen is készíthetsz rántott húst: a zsemlemorzsát egy viszonylag könnyen beszerezhető alapanyaggal válthatod ki.

A gluténmentes panírral készült rántott hús lehet ugyanolyan finom, mint a megszokott. Sokféle recepttel kísérletezhetsz: most egy olyan változatot mutatunk, amelyben a zsemlemorzsát burgonyapehely és reszelt sajt helyettesíti.
Gluténmentes rántott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg rizsliszt
- 5 dkg burgonyapehely
- 4 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki - a csirkét enyhén, a karajt erősebben -, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre él órára. A panírozáshoz egy tálba szórd bele a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikban keverd el a burgonyapelyhet a reszelt sajttal. Egy serpenyőben forrósíts olajat. A befűszerezett hússzeleteket a megszokott módon forgasd előbb lisztbe, utána tojásba, végül a sajtos zsemlemorzsába, és süsd őket ropogósra. A csirkemell sütési ideje oldalanként 2-3, a karajé 3-4 perc. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtsék. A kisült hússzeleteket szűrőlapáttal szedd ki az olajból, és papírtörlőn itasd fel róluk a zsiradékot.
Ha az édességet is gluténmentesen tervezed, készítsd el ezt az utánozhatatlan spanyol mandulatortát!
- rántott hús
- gluténmentes
- húsételek
- rántott hús sajtos panírban
- gluténmentes panír
- gluténmentes rántott hús
- burgonyapehely
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept