Ropogós rántott hús gluténmentes panírban: mit használj zsemlemorzsa helyett?
Gluténmentesen is készíthetsz rántott húst: a zsemlemorzsát egy viszonylag könnyen beszerezhető alapanyaggal válthatod ki.
A gluténmentes panírral készült rántott hús lehet ugyanolyan finom, mint a megszokott. Sokféle recepttel kísérletezhetsz: most egy olyan változatot mutatunk, amelyben a zsemlemorzsát burgonyapehely és reszelt sajt helyettesíti.
Gluténmentes rántott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg rizsliszt
- 5 dkg burgonyapehely
- 4 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki - a csirkét enyhén, a karajt erősebben -, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre él órára. A panírozáshoz egy tálba szórd bele a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikban keverd el a burgonyapelyhet a reszelt sajttal. Egy serpenyőben forrósíts olajat. A befűszerezett hússzeleteket a megszokott módon forgasd előbb lisztbe, utána tojásba, végül a sajtos zsemlemorzsába, és süsd őket ropogósra. A csirkemell sütési ideje oldalanként 2-3, a karajé 3-4 perc. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtsék. A kisült hússzeleteket szűrőlapáttal szedd ki az olajból, és papírtörlőn itasd fel róluk a zsiradékot.
Ha az édességet is gluténmentesen tervezed, készítsd el ezt az utánozhatatlan spanyol mandulatortát!
Isteni spanyol mandulatorta kevés munkával: liszt nélkül készül
A spanyol konyhát nem lehet nem szeretni, de nem csak az elő- és a főételek miatt népszerű, a desszertjeik is nagyon finomak.
Elolvasom- rántott hús
- gluténmentes
- húsételek
- rántott hús sajtos panírban
- gluténmentes panír
- gluténmentes rántott hús
- burgonyapehely
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció