Ropogós rántott hús gluténmentes panírban: mit használj zsemlemorzsa helyett?

Gluténmentesen is készíthetsz rántott húst: a zsemlemorzsát egy viszonylag könnyen beszerezhető alapanyaggal válthatod ki.

Gluténmentes rántott hús
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes panírral készült rántott hús lehet ugyanolyan finom, mint a megszokott. Sokféle recepttel kísérletezhetsz: most egy olyan változatot mutatunk, amelyben a zsemlemorzsát burgonyapehely és reszelt sajt helyettesíti.

Gluténmentes rántott hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg burgonyapehely
  • 4 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki - a csirkét enyhén, a karajt erősebben -, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre él órára. A panírozáshoz egy tálba szórd bele a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikban keverd el a burgonyapelyhet a reszelt sajttal. Egy serpenyőben forrósíts olajat. A befűszerezett hússzeleteket a megszokott módon forgasd előbb lisztbe, utána tojásba, végül a sajtos zsemlemorzsába, és süsd őket ropogósra. A csirkemell sütési ideje oldalanként 2-3, a karajé 3-4 perc. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtsék. A kisült hússzeleteket szűrőlapáttal szedd ki az olajból, és papírtörlőn itasd fel róluk a zsiradékot.

Ha az édességet is gluténmentesen tervezed, készítsd el ezt az utánozhatatlan spanyol mandulatortát!

Isteni spanyol mandulatorta kevés munkával: liszt nélkül készül

A spanyol konyhát nem lehet nem szeretni, de nem csak az elő- és a főételek miatt népszerű, a desszertjeik is nagyon finomak.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük