Ellenállhatatlan, gluténmentes palacsinta: ezt tedd bele liszt helyett
Ez a palacsinta duci, puha, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a miénk. Még gluténmentes diéta alatt is bátran megeheted.

glutenmentes-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kínálhatod úgy, ahogy az amerikaiak, reggelire, de senki nem sértődik meg, ha desszertként kóstolhatja meg a könnyű és finom palacsintát. Könnyen diétássá teheted, liszt helyett használj darált mandulát vagy mandulalisztet. Édesítőként jó megoldás lehet a nyírfacukor, a tejet pedig kiválthatod mandulaitallal. Érdemes teflonserpenyőben kisütni a tésztát, mert akkor csak az első palacsinta alá kell vaj. 

Gluténmentes palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 0.5 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a mandulalisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Egy másik edényben habosítsd a tojássárgáját a vajjal és a vaníliás cukorral. Vegyítsd a száraz hozzávalókkal, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd hozzá. 

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat vagy kókuszolajat, és süsd ki benne a palacsintákat. Ne terítsd be a tésztával az egész serpenyőt, hisz az amerikai palacsinta kisebb és ducibb, mint a miénk. Oldalanként körülbelül három-négy perc alatt lesz szép aranybarna. Kínálhatsz hozzá lekvárt, juharszirupot vagy gyümölcsöket.  

Próbáld ki a csokis amerikai palacsintát is, nem fogsz benne csalódni! Gyorsan elkészül, és egy-két darabbal is jóllaksz. 

Képek: Getty Images.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük