Ellenállhatatlan, gluténmentes palacsinta: ezt tedd bele liszt helyett
Ez a palacsinta duci, puha, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a miénk. Még gluténmentes diéta alatt is bátran megeheted.

glutenmentes-palacsinta
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

Minden eddiginél nőiesebb az új retró trend: ez lesz az ősz nagy durranása »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kínálhatod úgy, ahogy az amerikaiak, reggelire, de senki nem sértődik meg, ha desszertként kóstolhatja meg a könnyű és finom palacsintát. Könnyen diétássá teheted, liszt helyett használj darált mandulát vagy mandulalisztet. Édesítőként jó megoldás lehet a nyírfacukor, a tejet pedig kiválthatod mandulaitallal. Érdemes teflonserpenyőben kisütni a tésztát, mert akkor csak az első palacsinta alá kell vaj. 

Gluténmentes palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 0.5 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a mandulalisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Egy másik edényben habosítsd a tojássárgáját a vajjal és a vaníliás cukorral. Vegyítsd a száraz hozzávalókkal, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd hozzá. 

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat vagy kókuszolajat, és süsd ki benne a palacsintákat. Ne terítsd be a tésztával az egész serpenyőt, hisz az amerikai palacsinta kisebb és ducibb, mint a miénk. Oldalanként körülbelül három-négy perc alatt lesz szép aranybarna. Kínálhatsz hozzá lekvárt, juharszirupot vagy gyümölcsöket.  

Próbáld ki a csokis amerikai palacsintát is, nem fogsz benne csalódni! Gyorsan elkészül, és egy-két darabbal is jóllaksz. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük