Gluténmentes muffin alapreceptje: ebből a lisztfajtából is tökéletes lesz
A gluténmentes muffin alapreceptjében az a csodálatos, hogy kedvedre variálhatod.

A hagyományos muffinalaprecepthez hasonlóan a gluténmentes változatot is bátran feldobhatod csokival, gyümölcsökkel vagy épp dióval, mandulával. Hajdinalisztet használj hozzá, amelynek számtalan jó tulajdonsága van: magas a magnéziumtartalma, így segít alacsonyan tartani a koleszterinszintet és a vércukrot.
Gluténmentes muffin - alaprecept
Hozzávalók 24 darabhoz
- 40 dkg hajdinaliszt
- 20 dkg cukor
- 2.5 dl olaj
- 2.5 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
A tojást keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat. A hajdinalisztet vegyítsd el a sütőporral, és a tejjel felváltva több részletben adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát.
Egy muffintepsit bélelj ki papírral, vagy kenj ki vajjal és gluténmentes liszttel. Oszd el a tésztát a mélyedésekben, és 200 fokos sütőben nagyjából 15-20 perc alatt süsd a muffinokat készre.
Ebből a mennyiségből két tepsire való süti készülhet.
Az illatos citromos-mákos muffin összeállítása is pofonegyszerű, ellenállni pedig lehetetlen neki.
Puha, illatos citromos-mákos muffin: keverem-kavarom a tésztája
A puha muffintészta szuper alaprecept, rengetegféle ízesítésben lehet elkészíteni, ezúttal a mák-citrom kombináció vett le minket a lábunkról.
Elolvasom