Habkönnyű gluténmentes piskótatorta: liszt helyett darált mogyoró tartja össze
Gluténmentesen is isteni finom tortát készíthetsz: ennek a piskótának a tésztájába darált mogyoró kerül.

mogyoros piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű, de annál finomabb gluténmentes piskóta tökéletes kávéhoz, teához, porcukorral megszórva vagy házi lekvárral megkenve. Az alapja darált mogyoró: figyelj oda, hogy ne sós, hanem natúr típust válassz hozzá.

Gluténmentes mogyorós piskóta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 20 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 0.5 teáskanál gyömbér
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Egy másik tálban keverd habosra a tojássárgákat a kétféle cukorral. A darált mogyorót keverd el a sütőporral, a fahéjjal, a gyömbérrel, végül keverd hozzá az olvasztott vajat és a cukros tojássárgákat. A keveréket óvatosan forgasd bele a felvert tojáshabba. Egyengesd el a masszát egy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Gondolnád, hogy a mogyoró a húshoz is jól megy? A rántott csirkemell panírját is feldobhatod vele.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük