Puha, meggyes piskóta gluténmentesen: ezzel helyettesítsd a búzalisztet
Gyümölcsös, tökéletes állagú, és nem érződik, hogy rizslisztből készül. Ez a gluténmentes, meggyel felturbózott piskóta ellenállhatatlan.

glutenmenetes-meggyes-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne mondj le a finomabbnál finomabb sütikről akkor se, ha lisztérzékeny vagy. Csak készítsd egy kicsit másként a nagy kedvenceket. A gluténmentes piskóta is ugyanolyan élvezetet nyújt, mint a hagyományos, búzalisztből készülő süti. Lédús, savanykás meggyel az édes tészta még csábítóbb. A gyümölcs miatt szódabikarbónát vagy sütőport érdemes beletenni.

Gluténmentes, meggyes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg meggy
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd ízesítsd a citrom reszelt héjával és a vaníliával. A rizslisztet vegyítsd a sóval és a szódabikarbónával, majd tojáshabbal felváltva forgasd a sárgájához. Spatulával dolgozd csomómentesre a tésztát. 
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd rá a megmosott, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, és kezd illatozni, szúrj a piskótába egy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

A túrós kockát is elkészítheted gluténmentesen. Nem túl édes, és képtelenség elhibázni.  

Képek: Getty Images.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük