Puha, meggyes piskóta gluténmentesen: ezzel helyettesítsd a búzalisztet

Gyümölcsös, tökéletes állagú, és nem érződik, hogy rizslisztből készül. Ez a gluténmentes, meggyel felturbózott piskóta ellenállhatatlan.

glutenmenetes-meggyes-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne mondj le a finomabbnál finomabb sütikről akkor se, ha lisztérzékeny vagy. Csak készítsd egy kicsit másként a nagy kedvenceket. A gluténmentes piskóta is ugyanolyan élvezetet nyújt, mint a hagyományos, búzalisztből készülő süti. Lédús, savanykás meggyel az édes tészta még csábítóbb. A gyümölcs miatt szódabikarbónát vagy sütőport érdemes beletenni.

Gluténmentes, meggyes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg meggy
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd ízesítsd a citrom reszelt héjával és a vaníliával. A rizslisztet vegyítsd a sóval és a szódabikarbónával, majd tojáshabbal felváltva forgasd a sárgájához. Spatulával dolgozd csomómentesre a tésztát. 
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd rá a megmosott, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, és kezd illatozni, szúrj a piskótába egy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

A túrós kockát is elkészítheted gluténmentesen. Nem túl édes, és képtelenség elhibázni.  

Képek: Getty Images.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük