Gluténmentes amerikai palacsinta mandulával: a tészta puha, és nem ragad le
Az a legjobb a mandulás amerikai palacsintában, hogy akkor sem kell ellenállnod a kísértésnek, ha gluténérzékeny vagy.

mandulas-palacsinta-kepes
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Csak 5 percet szánt a sminkjére, de az eredmény csodás lett: ezeket az alaptrükköket könnyű ellesni »

Finomítja a ráncokat, és csak egy-két csipet kell belőle: a mák hatását látványosan meghálálja a bőr »

Ez a tél egyik kedvenc színe, de ha nem figyelsz, öregíthet: így viseld a csokoládébarnát nőiesen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csodás ízű, aranyló, pufók korongok: az amerikai palacsinták varázslatosak. A mandulalisztes változatot akkor is élvezheted, ha érzékeny vagy a gluténre, ráadásul percek alatt kész, így bármely napszakban hipp-hopp összedobhatod. Magában is isteni, de tálalhatod lekvárral, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mandulával.

 

Gluténmentes mandulás palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tápiókakeményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojásokat, keverd össze a tejjel, valamint a kétféle cukorral. A mandulalisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a keményítővel, majd add hozzá a tojásos-tejes masszához. Keverd addig, amíg csomómentes nem lesz.

 

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, majd kanállal helyezz bele kis kupacokat a masszából. Így lesz a palacsinta duci, és kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk. Körülbelül fél-fél percen át süsd a palacsinta mindkét oldalát. Amikor szép aranybarna, vedd ki a serpenyőből. Néha érdemes egy szilikonecsettel újrakenni az edényt olajjal, hogy ne tapadjanak le a palacsinták.
Ha gluténérzékeny vagy, feltétlenül próbáld ki a csicseriborsóból készülő soccát is! Nem fogod megbánni.

Ezt is szeretjük