Gluténmentes amerikai palacsinta mandulával: a tészta puha, és nem ragad le
Az a legjobb a mandulás amerikai palacsintában, hogy akkor sem kell ellenállnod a kísértésnek, ha gluténérzékeny vagy.

mandulas-palacsinta-kepes
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ragyogóvá varázsolja a fénytelen és száraz hajat: a geránium illóolaj hatása már pár használat után jelentkezik »

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

Helen Mirren 75 évesen is ragyogóan néz ki: fiatalító sminkjét érdemes ellesni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csodás ízű, aranyló, pufók korongok: az amerikai palacsinták varázslatosak. A mandulalisztes változatot akkor is élvezheted, ha érzékeny vagy a gluténre, ráadásul percek alatt kész, így bármely napszakban hipp-hopp összedobhatod. Magában is isteni, de tálalhatod lekvárral, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mandulával.

 

Gluténmentes mandulás palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tápiókakeményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojásokat, keverd össze a tejjel, valamint a kétféle cukorral. A mandulalisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a keményítővel, majd add hozzá a tojásos-tejes masszához. Keverd addig, amíg csomómentes nem lesz.

 

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, majd kanállal helyezz bele kis kupacokat a masszából. Így lesz a palacsinta duci, és kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk. Körülbelül fél-fél percen át süsd a palacsinta mindkét oldalát. Amikor szép aranybarna, vedd ki a serpenyőből. Néha érdemes egy szilikonecsettel újrakenni az edényt olajjal, hogy ne tapadjanak le a palacsinták.
Ha gluténérzékeny vagy, feltétlenül próbáld ki a csicseriborsóból készülő soccát is! Nem fogod megbánni.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük