Gluténmentes amerikai palacsinta mandulával: a tészta puha, és nem ragad le
Az a legjobb a mandulás amerikai palacsintában, hogy akkor sem kell ellenállnod a kísértésnek, ha gluténérzékeny vagy.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Csodás ízű, aranyló, pufók korongok: az amerikai palacsinták varázslatosak. A mandulalisztes változatot akkor is élvezheted, ha érzékeny vagy a gluténre, ráadásul percek alatt kész, így bármely napszakban hipp-hopp összedobhatod. Magában is isteni, de tálalhatod lekvárral, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mandulával.
Gluténmentes mandulás palacsinta
Hozzávalók
- 20 dkg mandulaliszt
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tápiókakeményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- étolaj
- só
Elkészítés:
Üsd egy tálba a tojásokat, keverd össze a tejjel, valamint a kétféle cukorral. A mandulalisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a keményítővel, majd add hozzá a tojásos-tejes masszához. Keverd addig, amíg csomómentes nem lesz.
Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, majd kanállal helyezz bele kis kupacokat a masszából. Így lesz a palacsinta duci, és kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk. Körülbelül fél-fél percen át süsd a palacsinta mindkét oldalát. Amikor szép aranybarna, vedd ki a serpenyőből. Néha érdemes egy szilikonecsettel újrakenni az edényt olajjal, hogy ne tapadjanak le a palacsinták.
Ha gluténérzékeny vagy, feltétlenül próbáld ki a csicseriborsóból készülő soccát is! Nem fogod megbánni.

Szűrővizsgálat otthon
Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Még több recept