Gluténmentes, mandulás kevert süti: csak dobd össze a hozzávalókat
Ezt a puha, egyszerű, de szuper, mandulás kevert sütit akkor is bátran eheted, ha gluténmentes diétán vagy.

glutenmentes-mandulas-kevert
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél könnyebb és gyorsabb mandulás süti nincs is! Azt sem veszi észre senki, hogy gluténmentes. A mandulát megdarálhatod te is, de mandulalisztet is használhatsz. A legnagyobb nehézséget a fehérjék és a sárgáják szétválasztása jelenti. A tészta finom puha, és üdítően citromos lesz. Nyáron fagyival vagy gyümölcsökkel is kínálhatod, de öntetekkel is fokozhatod az élményt. 

Gluténmentes, mandulás kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1.5 bögre darált mandula
  • 0.5 bögre cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Gépi habverővel körülbelül három perc alatt éred el a kívánt állagot. Akkor jó, ha sűrű, krémes és világos színű. Add hozzá a sóval, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. Egy második edényben habosítsd a tojások fehérjét, és fokozatosan forgasd a masszába.
 

Amikor a tészta csomómentes, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 30 percig, majd teszteld, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább. Ha szereted a mandulát, akkor ezt a kekszet is készítsd el minél előbb! A villámgyors édesség igazi éhségűző nass. 

Ezt is szeretjük