Gluténmentes mandulás brownie: isteni ragacsos lesz a közepe

A kényeztető, nagyon csokis brownie-t gluténmentes változatban is elkészítheted, mandulaliszttel is finom lesz.

glutenmentes-mandulas-brownie-receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki nem tudja, nem is fogja észrevenni, hogy ez a brownie gluténmentes. Mandulaliszttel készül, ezért ebbe a speciális étrendbe illik, de azért ne feledkezz meg a kalóriatartalmáról, ami magasabb, mint a sima brownie-é. Ha szeretnéd diétásabbá tenni, a cukrot eritrittel helyettesítd. 

Gluténmentes mandulás brownie

Hozzávalók

  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit tördeled össze, rakd egy lábosba, tedd hozzá a vajat, és vízgőz felett olvaszd össze. Kanalazd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg kihűl a massza. Egyesével add hozzá a tojásokat, és forgasd hozzá a kakaóval, a fahéjjal összekevert mandulalisztet.
 

Dolgozd simára a masszát, majd egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kisebb tepsibe, és szórd meg a tetejét mandulaforgáccsal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha a belseje éppen szilárd, már kiveheted a sütőből. A sütőpapírral együtt emeld ki a tepsiből, várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.
Csokifüggőknek muszáj megkóstolniuk a chilis csokitortát is. Magas kakaótartalmú, jó minőségű étcsokoládéval lesz tökéletes. 

Ezt is szeretjük