Gluténmentes mandulás brownie: isteni ragacsos lesz a közepe
A kényeztető, nagyon csokis brownie-t gluténmentes változatban is elkészítheted, mandulaliszttel is finom lesz.

Aki nem tudja, nem is fogja észrevenni, hogy ez a brownie gluténmentes. Mandulaliszttel készül, ezért ebbe a speciális étrendbe illik, de azért ne feledkezz meg a kalóriatartalmáról, ami magasabb, mint a sima brownie-é. Ha szeretnéd diétásabbá tenni, a cukrot eritrittel helyettesítd.
Gluténmentes mandulás brownie
Hozzávalók
- 30 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg mandulaliszt
- 5 dkg kakaópor
- 3 db tojás
- 12 dkg vaj
- 1 teáskanál fahéj
- mandulaforgács
Elkészítés:
Az étcsokit tördeled össze, rakd egy lábosba, tedd hozzá a vajat, és vízgőz felett olvaszd össze. Kanalazd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg kihűl a massza. Egyesével add hozzá a tojásokat, és forgasd hozzá a kakaóval, a fahéjjal összekevert mandulalisztet.
Dolgozd simára a masszát, majd egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kisebb tepsibe, és szórd meg a tetejét mandulaforgáccsal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha a belseje éppen szilárd, már kiveheted a sütőből. A sütőpapírral együtt emeld ki a tepsiből, várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.
Csokifüggőknek muszáj megkóstolniuk a chilis csokitortát is. Magas kakaótartalmú, jó minőségű étcsokoládéval lesz tökéletes.