Málnás brownie gluténmentesen: liszt nem kell hozzá, csak rengeteg olvasztott csoki
Ebben a csupa csokis, gluténmentes málnás brownie-ban a lisztet darált mandula helyettesíti.
Ez a nagyon csokis málnás brownie azoknak is ízleni fog, akik amúgy nem szorulnak gluténmentes táplálkozásra. A lisztet itt egy kevés darált mandula helyettesíti, a sütemény lelkét azonban a gyümölcsön kívül a kakaó és az olvasztott csoki adja.
Gluténmentes málnás brownie
Hozzávalók 20 szelethez
- 25 dkg málna
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 17.5 dkg 20 százalékos tejföl
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg kakaópor
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és mérettől függően vágd őket félbe vagy negyedekbe. A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival, és hagyd langyosra hűlni. A cukrot addig keverd el a sóval és a kakaóval. A tojásokat verd habosra, majd keverd el a tejföllel és a vaníliaaromával. A vajas csokis masszához először add hozzá a cukros-kakaós keveréket, utána pedig a tejfölös-tojásos részt. Végül forgasd bele a darált mandulát is, és keverj belőle csomómentes tésztát. Simítsd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, oszd el rajta a málnát, majd 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha a teteje már megszilárdult, de a belseje még kicsit ragacsos. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd, hogy amíg hűl, még kicsit szilárduljon belül is.
Málnából nagyon finom, hűsítő leves is készülhet, ami igazán jólesik a nagy kánikulában.
Ellenállhatatlan, hűsítő málnaleves: kánikulában a legjobb választás
Gyümölcsöt nem csak süteménybe érdemes rejteni, főzni is lehet vele, a legjobb, ha hűsítő gyümölcsleves készül az egészséges csemegéből.
Elolvasom- sütemény
- málna
- brownie
- étcsokoládé
- gluténmentes
- málnás brownie
- gluténmentes brownie
- darált mandula
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció