Málnás brownie gluténmentesen: liszt nem kell hozzá, csak rengeteg olvasztott csoki

Ebben a csupa csokis, gluténmentes málnás brownie-ban a lisztet darált mandula helyettesíti.

Gluténmentes málnás brownie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a nagyon csokis málnás brownie azoknak is ízleni fog, akik amúgy nem szorulnak gluténmentes táplálkozásra. A lisztet itt egy kevés darált mandula helyettesíti, a sütemény lelkét azonban a gyümölcsön kívül a kakaó és az olvasztott csoki adja.

Gluténmentes málnás brownie

Hozzávalók 20 szelethez

  • 25 dkg málna
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 17.5 dkg 20 százalékos tejföl
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és mérettől függően vágd őket félbe vagy negyedekbe. A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival, és hagyd langyosra hűlni. A cukrot addig keverd el a sóval és a kakaóval. A tojásokat verd habosra, majd keverd el a tejföllel és a vaníliaaromával. A vajas csokis masszához először add hozzá a cukros-kakaós keveréket, utána pedig a tejfölös-tojásos részt. Végül forgasd bele a darált mandulát is, és keverj belőle csomómentes tésztát. Simítsd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, oszd el rajta a málnát, majd 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha a teteje már megszilárdult, de a belseje még kicsit ragacsos. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd, hogy amíg hűl, még kicsit szilárduljon belül is. 

Ellenállhatatlan, hűsítő málnaleves: kánikulában a legjobb választás

Gyümölcsöt nem csak süteménybe érdemes rejteni, főzni is lehet vele, a legjobb, ha hűsítő gyümölcsleves készül az egészséges csemegéből.

Elolvasom
Ezt is szeretjük