Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz

A gluténmentes lepénykenyér kiváló szendvicsalap lehet, de húsok, mártogatósok kísérőjeként is érdemes számításba venni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rengeteg módon készíthetsz lepénykenyeret akkor is, ha gluténmentes diétán vagy. Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb recept. Megkenheted szószokkal, de zöldségekkel is kiváló. A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, serpenyőben percek alatt megsül. 

lepenykenyer

Gluténmentes lepénykenyér

Hozzávalók

  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 12 dkg joghurt
  • 5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót és az útifűmaghéjat. Egy másik edényben mixeld a tojást, a tejet, az olívaolajat, a mézet és a joghurtot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze. 
 

Letakarva pihentesd a tésztát, majd gyúrd át gluténmentes liszttel megszórt felületen, és oszd négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki, majd igazgasd kevés olajjal kikent serpenyőbe. Süsd oldalanként két-három perc alatt szép pirosra. Amikor kezd felemelkedni, határozott mozdulattal fordítsd át.   

Ezt is szeretjük