Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad

Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gluténmentes krumplis pogácsa kívül jó ropogós, belül pedig teljesen puha. Ha valaki megkóstolja, nem jön rá, hogy nem sima lisztből készült. A tetejére kerülő sajttól még vonzóbb. Annyira finom, hogy eteti magát.

Gluténmentes krumplis pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz

A tésztához

  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg zsír
  • 12,5 dkg gluténmentes kenyérliszt
  • 12,5 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors

A tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és önts rá annyi sós vizet, amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha puha, szűrd le, csepegtesd le, és még forrón törd meg. Rakd hozzá a sóval, borssal, sütőporral vegyített lisztet, a zsírt és a tojást. Jól gyúrd össze, majd pihentesd egy órán át. 

Ezt követően tedd lisztezett felületre, és nyújtsd másfél-két centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, és sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük