Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad

Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gluténmentes krumplis pogácsa kívül jó ropogós, belül pedig teljesen puha. Ha valaki megkóstolja, nem jön rá, hogy nem sima lisztből készült. A tetejére kerülő sajttól még vonzóbb. Annyira finom, hogy eteti magát.

Hozzávalók 30 darabhoz:

A tésztához

  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg zsír
  • 12,5 dkg gluténmentes kenyérliszt
  • 12,5 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors

A tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és önts rá annyi sós vizet, amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha puha, szűrd le, csepegtesd le, és még forrón törd meg. Rakd hozzá a sóval, borssal, sütőporral vegyített lisztet, a zsírt és a tojást. Jól gyúrd össze, majd pihentesd egy órán át. 

Ezt követően tedd lisztezett felületre, és nyújtsd másfél-két centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, és sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük