Gluténmentes kenyér kelesztés nélkül: szezámmagliszt az alapja
Ez a gluténmentes kenyér szezámmaglisztből készül, és még keleszteni sem kell.
A szezámmaglisztből készült gluténmentes kenyér nagyon hamar készen van, ugyanis a tésztájában nincs élesztő, így kelesztést sem igényel. A tetejét bátran szórd meg különféle magokkal, amilyeneket épp találsz otthon.
Gluténmentes kenyér szezámmaglisztből
Hozzávalók 1 darabhoz
- 15 dkg szezámmagliszt
- 4 tojás
- 2.5 dkg útifűmaghéj
- 1.5 dl forró víz
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
A tetejére
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál magkeverék
Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel habosítsd ki. A szezámmaglisztet egy tálban keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval és a sütőporral, öntsd a tojáshoz, és keverd csomómentesre. Végül add hozzá a vizet is, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha ragacsos, egy-két kanál lisztet adhatsz még hozzá, ha nem áll össze, túl száraz, vízzel lágyíthatod. Jól dolgozd ki, és formálj belőle cipót. Állítsd egy tepsibe, kend meg tojássárgájával, szórd meg magkeverékkel, és told 180 fokos sütőbe 65-70 percre, amíg szép kéreg keletkezik rajta. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
Ha már a karácsonyra készülsz, ezt a glutén- és cukormentes zserbót is próbáld ki.
Sütés nélküli paleolit zserbó: egészséges és villámgyors ünnepi desszert
Sütés nélküli zserbó? Igen. Olyan egyszerűen és gyorsan elkészül, hogy fel sem fogja az ember.
Elolvasom- házi kenyér
- gluténmentes
- gluténmentes kenyér
- gluténmentes házi kenyér
- útifűmaghéj
- szezámmagliszt
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció