Gluténmentes kenyér kelesztés nélkül: szezámmagliszt az alapja

Ez a gluténmentes kenyér szezámmaglisztből készül, és még keleszteni sem kell.

glutenmentes kenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szezámmaglisztből készült gluténmentes kenyér nagyon hamar készen van, ugyanis a tésztájában nincs élesztő, így kelesztést sem igényel. A tetejét bátran szórd meg különféle magokkal, amilyeneket épp találsz otthon.

Gluténmentes kenyér szezámmaglisztből

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 15 dkg szezámmagliszt
  • 4 tojás
  • 2.5 dkg útifűmaghéj
  • 1.5 dl forró víz
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál magkeverék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat robotgéppel habosítsd ki. A szezámmaglisztet egy tálban keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval és a sütőporral, öntsd a tojáshoz, és keverd csomómentesre. Végül add hozzá a vizet is, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha ragacsos, egy-két kanál lisztet adhatsz még hozzá, ha nem áll össze, túl száraz, vízzel lágyíthatod. Jól dolgozd ki, és formálj belőle cipót. Állítsd egy tepsibe, kend meg tojássárgájával, szórd meg magkeverékkel, és told 180 fokos sütőbe 65-70 percre, amíg szép kéreg keletkezik rajta. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.

Ha már a karácsonyra készülsz, ezt a glutén- és cukormentes zserbót is próbáld ki.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük