Gluténmentes kenyér kelesztés nélkül: szezámmagliszt az alapja
Ez a gluténmentes kenyér szezámmaglisztből készül, és még keleszteni sem kell.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
A szezámmaglisztből készült gluténmentes kenyér nagyon hamar készen van, ugyanis a tésztájában nincs élesztő, így kelesztést sem igényel. A tetejét bátran szórd meg különféle magokkal, amilyeneket épp találsz otthon.
Gluténmentes kenyér szezámmaglisztből
Hozzávalók 1 darabhoz
- 15 dkg szezámmagliszt
- 4 tojás
- 2.5 dkg útifűmaghéj
- 1.5 dl forró víz
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
A tetejére
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál magkeverék
Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel habosítsd ki. A szezámmaglisztet egy tálban keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval és a sütőporral, öntsd a tojáshoz, és keverd csomómentesre. Végül add hozzá a vizet is, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha ragacsos, egy-két kanál lisztet adhatsz még hozzá, ha nem áll össze, túl száraz, vízzel lágyíthatod. Jól dolgozd ki, és formálj belőle cipót. Állítsd egy tepsibe, kend meg tojássárgájával, szórd meg magkeverékkel, és told 180 fokos sütőbe 65-70 percre, amíg szép kéreg keletkezik rajta. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
Ha már a karácsonyra készülsz, ezt a glutén- és cukormentes zserbót is próbáld ki.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept