Csodás gluténmentes gyümölcsös piskóta: ebből a lisztfajtából készítsd
Gluténmentesen is csodás gyümölcsös piskótát készíthetsz: mutatjuk a legfinomabb receptet.

A gluténmentes lisztek között a legfinomabb a kókuszliszt, amely gyümölcsös piskóta alapjaként is remekül működik. Mivel ez a lisztfajta nagyon sok folyadékot szív magába, sokkal kevesebbet kell használni belőle, mintha hagyományos búzaliszttel dolgoznál. Tavasszal, nyáron érdemes friss gyümölcsöket használni, szezonon kívül pedig jó szolgálatot tesz a fagyasztott keverék.
Gluténmentes gyümölcsös piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg erdei gyümölcs
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá. A sárgákat keverd ki a cukorral, adagold hozzá a sütőporral elkevert kókuszlisztet, majd forgasd össze a tojásfehérjével. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A gyümölcsöket szükség szerint tisztítsd meg, és helyezd el őket a piskóta tetején. 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. A tepsiben hagyd kihűlni, utána szeleteld.
A gluténmentes kenyérbe is kerülhet kókuszliszt: mutatjuk, milyen arányokkal lesz tökéletes.
Szénhidrátcsökkentett kenyér magas rosttartalommal: gluténmentesen készül
Megmutatjuk, hogyan készíts egyszerűen szénhidrátcsökkentett kenyeret, amelyet akár ketogén diétába is beilleszthetsz.
ElolvasomKép: jirkaejc / Getty Images