Gluténmentes csupa csokis muffin - A tésztája napokig puha marad

A gluténmentes diéta során is ehetsz fantasztikus édességeket, jó példa erre a csupa csokis muffin. Elkészítése, mint általában a kevert sütiké, nagyon egyszerű, és könnyen variálható. A csokidarabokat ne hagyd ki belőle, a vaj helyett pedig olajat is használhatsz.

Gluténmentes csokis muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 bögre mandulaliszt
- 1 bögre cukor
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Vegyítsd először a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. A vajat jól keverd össze a tojással, majd add hozzá a tejet, és forgasd hozzá több részletben a száraz mixet. Végül az apró darabokra tördelt csokit is rakd hozzá. Dolgozd a masszát homogénné.
A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd meg teljesen, csak háromnegyedig, mert a muffin sütés közben tovább nő. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha beleszúrsz egy kést az egyik sütibe, és nem tapad hozzá massza, elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána húzd le róla a papírt.