Gluténmentes, habos citromos süti: csak keverj össze mindent
Édes is, savanykás is, ez a gluténmentes citromos süti habbal felturbózva tényleg ellenállhatatlan.

Gluténmentes, habos citromos süti: csak keverj össze mindent
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citrom kánikulában mindig felfrissít, és az édességekből sem hiányozhat. Ilyenkor jöhet bármilyen mennyiségben. Ez a citromos süti is igazi nyári finomság, aminek az alapja egy egyszerű, tejfölös kevert tészta. Nyugi, a tetejére kerülő habos réteg sem émelyítő. Ezt a csodás édességet gluténérzékenyek is bátran megehetik. Tortaformában készítve igazán dekoratív.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg mandulaliszt
  • 22 dkg cukor
  • 20 dkg tejföl
  • 12 dkg natúr görög joghurt
  • 3 db tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 7 dl cukrászhab
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Mehet bele a tejföl, a joghurt, majd fokozatosan öntsd hozzá az olajat is. Végül forgasd hozzá a sóval és a sütőporral mixelt lisztet.

Egy kisebb tortaformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel, majd egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45-50 percig. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd fordítsd ki, és várd meg, míg kihűl.

Addig a cukrászhabot verd jó keményre, kanalanként rakd hozzá a cukrot, majd a mascarponét és fél citrom levét. Kend széles késsel egyenletesen  a süti tetejére és oldalára, majd szórd meg a citrom reszelt héjával.

Ezt is szeretjük