Gluténmentes, habos citromos süti: csak keverj össze mindent
Édes is, savanykás is, ez a gluténmentes citromos süti habbal felturbózva tényleg ellenállhatatlan.
A citrom kánikulában mindig felfrissít, és az édességekből sem hiányozhat. Ilyenkor jöhet bármilyen mennyiségben. Ez a citromos süti is igazi nyári finomság, aminek az alapja egy egyszerű, tejfölös kevert tészta. Nyugi, a tetejére kerülő habos réteg sem émelyítő. Ezt a csodás édességet gluténérzékenyek is bátran megehetik. Tortaformában készítve igazán dekoratív.
Gluténmentes citromos süti recept
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 30 dkg mandulaliszt
- 22 dkg cukor
- 20 dkg tejföl
- 12 dkg natúr görög joghurt
- 3 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 1 db citrom
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg cukor
- 7 dl cukrászhab
- 1 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Mehet bele a tejföl, a joghurt, majd fokozatosan öntsd hozzá az olajat is. Végül forgasd hozzá a sóval és a sütőporral mixelt lisztet.
Egy kisebb tortaformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel, majd egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45-50 percig. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd fordítsd ki, és várd meg, míg kihűl.
Addig a cukrászhabot verd jó keményre, kanalanként rakd hozzá a cukrot, majd a mascarponét és fél citrom levét. Kend széles késsel egyenletesen a süti tetejére és oldalára, majd szórd meg a citrom reszelt héjával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept