Gluténmentes chiás palacsinta: nemcsak finom, de igen puha is
Ha odavagy a palacsintáért, de kerülnöd kell a glutént, akkor süsd a tésztát kókuszliszttel! A chiamagtól még különlegesebb lesz.

glutenmentes-chia-palacsinta
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Megköti a vizet és nyugtatja az érzékeny bőrt a kolloid zab: ezért jobb, mint a sima »

Megvan a szezon kedvenc karcsúsító ruhadarabja: a húzott derekú felső most nagyon divatos »

Haslapító, fogyást segítő pilates 10 percben: kezdőknek is hatásos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A chiamag a szuperélelmiszerek listáján is előkelő helyen áll, sok ásványi anyagot, rostot, vasat és kalciumot tartalmaz. Semleges íze miatt rengeteg finomságot is feldobhatsz vele, így még a palacsintába is kitűnő. Amennyiben gluténmentesen ennéd, kókuszliszttel vagy bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel is elkészítheted. 

Gluténmentes chiás palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 dkg kókuszliszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 teáskanál chiamag
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 csipet
  • vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojást, majd keverd össze a tejjel, az ásványvízzel, a sóval, a vaníliaaromával, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet. Dolgozd csomómentesre a masszát, a végén a chiamagot és az olajat is rakd hozzá. Pihentesd öt-tíz percig, hogy a chiamag megduzzadjon. 

Melegíts kevés olajat egy serpenyőben, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát, és süsd oldalanként körülbelül egy-egy percig. Amikor a tészta szép piros, fordítsd egy tányérra. Ízlésed szerint tálald gyümölcsökkel, krémmel vagy lekvárral. 
A chiamag a duci amerikai palacsintába is kiváló, ráadásul a tészta teljesen alakbarát. 

Ezt is szeretjük