Gluténmentes chiás palacsinta: nemcsak finom, de igen puha is
Ha odavagy a palacsintáért, de kerülnöd kell a glutént, akkor süsd a tésztát kókuszliszttel! A chiamagtól még különlegesebb lesz.

glutenmentes-chia-palacsinta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

A szemüveg és a kontaktlencse is alaposabb tisztítást igényel most: így fertőtlenítsd biztonságosan »

Vitaminokban gazdag, immunerősítő smoothie: energetizál, és segíti a méregtelenítést »

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A chiamag a szuperélelmiszerek listáján is előkelő helyen áll, sok ásványi anyagot, rostot, vasat és kalciumot tartalmaz. Semleges íze miatt rengeteg finomságot is feldobhatsz vele, így még a palacsintába is kitűnő. Amennyiben gluténmentesen ennéd, kókuszliszttel vagy bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel is elkészítheted. 

Gluténmentes chiás palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 dkg kókuszliszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 teáskanál chiamag
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 csipet
  • vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojást, majd keverd össze a tejjel, az ásványvízzel, a sóval, a vaníliaaromával, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet. Dolgozd csomómentesre a masszát, a végén a chiamagot és az olajat is rakd hozzá. Pihentesd öt-tíz percig, hogy a chiamag megduzzadjon. 

Melegíts kevés olajat egy serpenyőben, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát, és süsd oldalanként körülbelül egy-egy percig. Amikor a tészta szép piros, fordítsd egy tányérra. Ízlésed szerint tálald gyümölcsökkel, krémmel vagy lekvárral. 
A chiamag a duci amerikai palacsintába is kiváló, ráadásul a tészta teljesen alakbarát. 

Ezt is szeretjük