Csodás gluténmentes mandulás muffin: érett banánt rejt a tésztája
A szaftos, gluténmentes, banános muffinból mindig érdemes néhány darabot a hűtőben tartani.

Ezek a kis gluténmentes muffinok mandulalisztből készülnek, és érett banántól olyan szaftos a tésztájuk. Különösen érdemes elkészíteni őket akkor, ha több édesszájú tagja is van a családnak, mivel a hűtőben sokáig elállnak, és 20 másodperc alatt felfrissítheted őket a mikróban. Édesítésre cukor helyett használj természetes juharszirupot!
Gluténmentes banános muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 18 dkg mandulaliszt
- 4 evőkanál juharszirup
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 3 érett banán
- 3 tojás
- 1 tábla étcsoki
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, vagyis a mandulalisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót vegyítsd el egy tálban. A banánt villával pépesítsd. Egy másik tálban verd fel a tojást, add hozzá a banánt, a juharszirupot, az olvasztott vajat és a vaníliaaromát. Keverd egyneműre, majd forgasd hozzá a mandulalisztes részt. Az étcsokit aprítsd fel és add a tésztához. Oszd el papírral kibélelt muffintepsiben, és told 180 fokos sütőbe 23-25 percre. Amikor a szélük barnulni kezd, vedd ki a sütőből, és hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt elfogyasztod.
Pihe-puha túrós, áfonyás muffin: egyszerűen összedobható
A muffin a világ egyik legszerethetőbb sütije, ami könnyen elkészíthető, tökéletes vendégváró és édes reggeli is lehet.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
- sütemény
- gluténmentes sütemény
- banán
- banános muffin
- muffin
- mandulaliszt
- mandulalisztes muffin
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- mandulaliszt