Puha, illatos banánkenyér lépésről lépésre: érett banánból a legfinomabb
Ha barnulnak a banánok, és úgy már senkinek sincs kedve megenni, használd fel isteni sütibe. Mutatjuk képen is a banánkenyér készítésének lépéseit.

banankenyer-lepesrool-lepesre
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már egy szelet banánkenyértől jobb hangulatba kerülsz, hiszen csodás az íze, isteni az illata. Ha a banán finom édes, kevesebb cukor is elég a tésztába. A sütit a gyümölcs finom puhává varázsolja. Jó laktató, egy-két szelet tökéletes reggeli vagy tízórai is lehet. Összeállítani egyszerű és gyors, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas, de megéri! 

banankenyer-lepesrol-lepesre
Fotó: NataBene

Banánkenyér lépésről lépésre

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 db banán
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Egy másik edényben nyomkodj össze villával két banánt, majd keverd hozzá az olajat, a tejet, egyesével az egész tojásokat, a vaníliás cukrot és a cukrot. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és dolgozd simára a masszát. 

Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. A maradék banánt pucold meg, hosszában vágd ketté, és rakd a süti tetejére. Érdemes a gyümölcs alját lisztbe forgatni, hogy sülés közben ne süllyedjen le a tészta aljára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 50 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a banánkenyérbe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.  
A banán palacsintába is tökéletes, a tészta még puhább lesz tőle. 

Ezt is szeretjük