Puha, illatos banánkenyér lépésről lépésre: érett banánból a legfinomabb
Ha barnulnak a banánok, és úgy már senkinek sincs kedve megenni, használd fel isteni sütibe. Mutatjuk képen is a banánkenyér készítésének lépéseit.


- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Már egy szelet banánkenyértől jobb hangulatba kerülsz, hiszen csodás az íze, isteni az illata. Ha a banán finom édes, kevesebb cukor is elég a tésztába. A sütit a gyümölcs finom puhává varázsolja. Jó laktató, egy-két szelet tökéletes reggeli vagy tízórai is lehet. Összeállítani egyszerű és gyors, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas, de megéri!

Banánkenyér lépésről lépésre
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db banán
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Egy másik edényben nyomkodj össze villával két banánt, majd keverd hozzá az olajat, a tejet, egyesével az egész tojásokat, a vaníliás cukrot és a cukrot. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és dolgozd simára a masszát.
Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. A maradék banánt pucold meg, hosszában vágd ketté, és rakd a süti tetejére. Érdemes a gyümölcs alját lisztbe forgatni, hogy sülés közben ne süllyedjen le a tészta aljára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 50 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a banánkenyérbe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.
A banán palacsintába is tökéletes, a tészta még puhább lesz tőle.
Még több recept