Omlós, gesztenyés süti kelt tésztából: a nagyi kedvenc édessége
Ez a gesztenyés süti sokáig puha, foszlós marad. A tölteléket pedig házi masszából is elkészítheted.

Omlós, gesztenyés süti kelt tésztából: a nagyi kedvenc édessége
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a gesztenyés süti igazi békebeli édesség, bármilyen ünnepet megédesíthet, de tízóraira is csomagolhatsz belőle. Az alapja vajas kalácstészta, aminek csak az a titka, hogy jól dolgozd ki. Könnyű formázni, a gesztenyés töltelék pedig lágy és krémes.  

Gesztenyés süti kelt tésztából

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg másfél deci tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, hogy jól megnőjön a térfogata. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliát és a sót. Készíts a közepébe mélyedést, majd tedd hozzá a maradék tejet és a tojássárgákat. Gyúrd össze jól, végül mehet hozzá az olvasztott, de nem meleg vaj. Akkor jó, ha közepesen lágy tésztát kapsz. Szórd meg liszttel, takard le konyharuhával, és tedd meleg helyre. Keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt. 


Közben készítsd el a tölteléket. A gesztenyemasszát nyomkodd meg villával, keverd hozzá a tejet, a vaníliát, a cukrot és a rumaromát.
Pihentetést követően a tésztát gyúrd át, és formázz belőle két gombócot. Nyújtsd ki fél centi vastagra, és vágj 10x10 centis négyzeteket. Kanalazz mindegyikre egy evőkanál gesztenyés masszát, és tekerd fel. Rakd a rolókat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg a tetejét tejjel összekevert tojássárgával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.  

Ezt is szeretjük