Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije
Az ősz és a tél kedvence a gesztenye, amit a kuglófba is becsempészhetsz.

Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre rengeteg gesztenyés finomságot készíthetsz, és nemcsak bolti masszából. Ezt a kuglófot is ki kell próbálnod. Jobbat nem kívánhatsz egy bögre forró italhoz. Hamarabb összeállítod a tésztát, mint ahogy a sütő bemelegszik. Puha, és a díszítésnél bátran elengedheted a fantáziádat. 

Gesztenyés kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0.5 csomag sütőpor
  • rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat egy másik edényben keverd ki a cukorral. Ha már szép fényes, akkor add hozzá az olvasztott vajat, a villával áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, a vaníliás cukrot, majd a sóval, sütőporral mixelt lisztet. Végül laza mozdulatokkal forgasd hozzá a tojáshabot.
 

A kuglófformát vajazd ki, és szórd meg liszttel, majd öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Érdemes tűpróbát végezni. Ha a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig a formában, majd borítsd egy tálra. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük