Álompuha gesztenyés kuglóf: ennek nem kell keleszteni a tésztáját

A kevert tésztából készült puha gesztenyés kuglófnak senki sem tud ellenállni.

Gesztenyés kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Reneszánszát éli a kuglóf, főleg azért, mert új receptek már nem élesztőt, hanem egyszerű kevert tésztát javasolnak hozzá, így pillanatok alatt összedobható. Különösen jól megy hozzá a  gesztenyemassza, így valóban mennyei édességet tehetsz az asztalra.

Gesztenyés kuglóf

Hozzávalók 8 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból, és olvaszd fel. A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a rumaromát és a gesztenyemasszát. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sóval és a sütőporral, add a gesztenyés részhez, és dolgozd össze. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. A formában hagyd kihűlni, utána borítsd ki. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Gesztenyemasszából isteni finom gesztenyés pitét is süthetsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük