Álompuha gesztenyés kuglóf: ennek nem kell keleszteni a tésztáját
A kevert tésztából készült puha gesztenyés kuglófnak senki sem tud ellenállni.
Reneszánszát éli a kuglóf, főleg azért, mert új receptek már nem élesztőt, hanem egyszerű kevert tésztát javasolnak hozzá, így pillanatok alatt összedobható. Különösen jól megy hozzá a gesztenyemassza, így valóban mennyei édességet tehetsz az asztalra.
Gesztenyés kuglóf
Hozzávalók 8 szelethez
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A gesztenyemasszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból, és olvaszd fel. A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a rumaromát és a gesztenyemasszát. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sóval és a sütőporral, add a gesztenyés részhez, és dolgozd össze. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. A formában hagyd kihűlni, utána borítsd ki. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.
Gesztenyemasszából isteni finom gesztenyés pitét is süthetsz.
- sütemény
- desszert
- kuglóf
- gesztenyemassza
- édességek
- kuglóf kevert tésztából
- gesztenyés kuglóf
- rumaroma
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció