Álompuha gesztenyés kuglóf: ennek nem kell keleszteni a tésztáját
A kevert tésztából készült puha gesztenyés kuglófnak senki sem tud ellenállni.
Reneszánszát éli a kuglóf, főleg azért, mert új receptek már nem élesztőt, hanem egyszerű kevert tésztát javasolnak hozzá, így pillanatok alatt összedobható. Különösen jól megy hozzá a gesztenyemassza, így valóban mennyei édességet tehetsz az asztalra.
Gesztenyés kuglóf
Hozzávalók 8 szelethez
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A gesztenyemasszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból, és olvaszd fel. A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a rumaromát és a gesztenyemasszát. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sóval és a sütőporral, add a gesztenyés részhez, és dolgozd össze. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. A formában hagyd kihűlni, utána borítsd ki. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.
Gesztenyemasszából isteni finom gesztenyés pitét is süthetsz.
- sütemény
- desszert
- kuglóf
- gesztenyemassza
- édességek
- kuglóf kevert tésztából
- gesztenyés kuglóf
- rumaroma
- Recept
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció