Pihe-puha gesztenyés kiflik zsírral gyúrva: villámgyorsan elkészülnek a sütőben
A mennyei gesztenyés kifli tésztája akkor lesz a legfinomabb, ha vaj vagy margarin helyett zsírral gyúrod össze.

kifli gesztenyes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gesztenyés kiflik

Hozzávalók 16 darabhoz

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a tejfölből és nyolc deka zsírból gyúrj sima tésztát. Oszd két részre, nyújtsd ki, kend meg mindkét rész felületét a maradék zsírral, majd tekerd fel őket, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben két órát.

A kiolvasztott gesztenyemasszát közben keverd el a porcukorral és a rummal vagy rumaromával.

A hűtőből kivett, felcsavart tésztákat nyújtsd ki kör alakúra, vágj belőlük nyolc cikket, mindegyiknek a közepébe tegyél egy darab tölteléket, és tekerd fel. Helyezd el a kifliket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend le a tetejüket tojássárgával, és 200 fokon 15 perc alatt süsd aranyszínűre őket. Amikor készen vannak, hempergesd meg őket vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük