Pihe-puha gesztenyés kiflik zsírral gyúrva: villámgyorsan elkészülnek a sütőben
A mennyei gesztenyés kifli tésztája akkor lesz a legfinomabb, ha vaj vagy margarin helyett zsírral gyúrod össze.
Gesztenyés kiflik
Hozzávalók 16 darabhoz
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 3 tojás
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)
A tetejére
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, a tejfölből és nyolc deka zsírból gyúrj sima tésztát. Oszd két részre, nyújtsd ki, kend meg mindkét rész felületét a maradék zsírral, majd tekerd fel őket, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben két órát.
A kiolvasztott gesztenyemasszát közben keverd el a porcukorral és a rummal vagy rumaromával.
A hűtőből kivett, felcsavart tésztákat nyújtsd ki kör alakúra, vágj belőlük nyolc cikket, mindegyiknek a közepébe tegyél egy darab tölteléket, és tekerd fel. Helyezd el a kifliket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend le a tetejüket tojássárgával, és 200 fokon 15 perc alatt süsd aranyszínűre őket. Amikor készen vannak, hempergesd meg őket vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Masszából édes gesztenyeszívet is készíthetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept