Álomfinom gesztenyés kevert süti sok csokival

Puha, egyszerű édesség villámgyorsan

A gesztenyés kevert süti íze és egyszerűsége miatt is népszerű.

Álomfinom gesztenyés kevert süti sok csokival
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gesztenyés kevert süti csokival felturbózva igazán ellenállhatatlan desszert. Még munka után is összedobhatod, mert a méricskélés és a keverés összesen nem tart tovább tíz percnél. Csokimázzal a tetején különösen finom.

Gesztenyés kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg gesztenye
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 teáskanál kakaó
  • 1 evőkanál lekvár
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd össze, és kis lángon olvaszd fel. Ha kicsit hűl, keverd hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét, majd a vajat, a cukrot és a tojássárgákat. Add hozzá a rumot és a baracklekvárt. Egy másik tálba verd kemény habbá a tojások fehérjét. Ezt forgasd szép lassan a gesztenyés masszához, végül a sütőporral összekevert lisztet dolgozd hozzá.

Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Akkor biztosan jó, ha a süti elválik a tepsi szélétől. Hagyd a formában kihűlni. Ha édesebben szereted, porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük