Álomfinom gesztenyés kevert süti sok csokival
A gesztenyés kevert süti íze és egyszerűsége miatt is népszerű.
A gesztenyés kevert süti csokival felturbózva igazán ellenállhatatlan desszert. Még munka után is összedobhatod, mert a méricskélés és a keverés összesen nem tart tovább tíz percnél. Csokimázzal a tetején különösen finom.
Gesztenyés kevert süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg gesztenye
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 2 teáskanál kakaó
- 1 evőkanál lekvár
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- rum
Elkészítés:
A csokit törd össze, és kis lángon olvaszd fel. Ha kicsit hűl, keverd hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét, majd a vajat, a cukrot és a tojássárgákat. Add hozzá a rumot és a baracklekvárt. Egy másik tálba verd kemény habbá a tojások fehérjét. Ezt forgasd szép lassan a gesztenyés masszához, végül a sütőporral összekevert lisztet dolgozd hozzá.
Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Akkor biztosan jó, ha a süti elválik a tepsi szélétől. Hagyd a formában kihűlni. Ha édesebben szereted, porcukorral megszórva kínáld.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept