Egyszerű gesztenyés kekszszalámi: ezt még sütni sem kell
A kekszszalámi az egyik legegyszerűbb édesség, ám ez semmit nem von le az élvezeti értékéből.

kekszszalami
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorunk kedvenc édessége, a kekszszalámi könnyen ünnepivé alakítható. Ebben az egyszerű finomságban csodásan harmonizál a gesztenye és a csokoládé a téli fűszerekkel. Sütni nem, csak hűteni kell, kifejezetten jól jön akkor, ha nincs sok időd a desszert készítésére. 

Gesztenyés kekszszalámi

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg vaj
  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd darabokra, gőz fölött olvaszd fel, majd keverd hozzá először a vajat, utána a kakaóport, a reszelt gyömbért, a fahéjat, a cukrot és a villával átnyomkodott gesztenyemasszát. Öntsd hozzá a tejet és a rumot. A kekszek felét tekerd konyharuhába, húsklopfolóval törd durvára, majd add a darált keksszel együtt a krémhez.

A masszát egyenletesen oszd el egy kiterített frissen tartó fólián, tekerd fel, formázd henger alakúra, és egy napot pihentesd hűtőben. Másnap hempergesd meg porcukorban, és tedd vissza a hűtőbe.
Még finomabb lesz a kekszszalámi, ha bolti keksz helyett házi amarettit teszel bele.

Ezt is szeretjük